Beste baby autostoel van 2024

Beste-baby-autostoel

Een babyautostoeltje is één van de eerste dingen die je nodig hebt ná de bevalling, tenminste wanneer de bevalling in het ziekenhuis plaatsvindt. Elke ouder wil zijn baby comfortabel vervoeren in een veilig autostoeltje. Wij hebben een top 5 gemaakt van de beste baby autostoeltjes in de categorie 0+, hopelijk kunnen we jou hiermee helpen, zodat jij de beste keuze voor jouw baby kan maken.

Veiligheid boven alles

Een baby tot ongeveer 15 maanden kan qua veiligheid het beste achteruitkijkend vervoerd worden. Dit geeft meer steun aan hoofd en nek wanneer men onverhoopt een frontale botsing krijgt. Daarnaast is het het meest veilig om je baby achterin te plaatsen, dit is de veiligste plek van de auto. Je kan je kindje ook voorin plaatsen, maar dan moet de airbag uitgezet worden.

Vaak zet je een baby autostoel vast met de gordel, maar er zijn ook modellen met Isofix. Met het Isofix systeem bevestig je het babyzitje aan de carrosserie van de auto. Dit is veiliger, omdat de kans op een onjuiste installatie afneemt ten opzichte van de gordelbevestiging. Daarnaast verneemt jouw baby de bewegingen van de auto minder goed, doordat hij/zij vastzit aan de auto en niet meer heen en weer beweegt in de gordel.

Sinds 2013 is er een nieuwe veiligheidsnorm voor baby autostoelen genaamd: I-size. De verschillen met de oude ECE-R44 norm zijn:

  • Indeling is niet meer naar gewicht, maar naar lengte.
  • Fabrikanten geven zelf aan voor welke lengte het zitje geschikt is. Bijvoorbeeld: 60-105cm.
  • Babystoeltje moet een zijdelingse botsproef doorstaan.
  • Tot een leeftijd van 15 maanden moeten de kinderen verplicht tegen de rijrichting vervoerd worden.
  • Een I-size baby autostoeltje moet universeel te gebruiken zijn op een I-size goedgekeurde zitplaats.

↓ Hieronder de top 5 van de beste baby autostoel in de categorie 0+

5. Maxi-Cosi CabrioFix

beste-baby-autostoel

Dit is een wat ouder model van Maxi Cosi, maar wordt nog steeds erg goed beoordeeld op prijs en kwaliteit. Dit baby autostoeltje is erg licht van gewicht en erg gebruiksvriendelijk. Een nadeel is wel dat de Maxi-Cosi CabrioFix niet beschikt over de i-Size veiligheidsnorm en daarom minder veilig dan de andere babystoeltjes uit deze test.

✔︎ Met 3,2 kg erg licht van gewicht.

✔︎ Goedkoopste uit de test.

✔︎ Bekleding eenvoudig te verwijderen.

Past niet op de nieuwe Isofix base van Maxi Cosi.

Geen i-Size.

4. Hauck iPro

beste-baby-autostoel

Dit autostoeltje van Hauck voldoet aan de meest recente Europese veiligheidseisen. Je baby kan er vanaf zijn/haar geboorte in tot ongeveer 13kg. Dit autostoeltje is fraai van design en is gemaakt van elastische en ademende materialen. Je kan dit stoeltje ook goed combineren met andere merk onderstellen door middel van verschillende adapters.

✔︎ Isofix en i-Size.

✔︎ Te combineren met andere merken.

✔︎ Kan lang gebruikt worden(tot 13kg).

Vrij zwaar (5kg).

Bekleding mag niet in de wasmachine(handwas).

3. Cybex Aton S2

beste-baby-autostoel

De Cybex Aton S2 is een baby autostoeltje die geschikt is vanaf de geboorte(minimale lengte 45cm) tot maximaal 2 jaar(maximale lengte 87cm). Dit stoeltje beschikt naast i-Size ook over Isofix en is ook uitgerust met een Linear Side-Impact system, wat een zijwaartse impact met 25% kan reduceren. Daarmee is de Cybex Aton S2 qua veiligheid één van de veiligste baby autostoeltjes.

✔︎ Je kunt het stoeltje lang gebruiken(tot 2 jaar).

✔︎ Voldoet aan de meeste recente veiligheidsnormen.

✔︎ Grote zonnewering.

✔︎ Zowel Isofix als gordelbevestiging.

Bekleding is wat lastig te verwijderen.

2. Doona - Autostoel en Buggy in één

beste-baby-autostoel

Zoals de naam al doet vermoeden is deze baby autostoel ook te gebruiken als buggy. Dit autostoeltje beschikt over dubbele zijwaartse bescherming en uitklapbare wieltjes. Binnen tien seconden heb je deze autostoel omgetoverd tot buggy en hoef je niet meer te prutsen met een onderstel. Ideaal als je even een boodschapje moet doen!

✔︎ Licht van gewicht.

✔︎ Zeer gebruiksvriendelijk.

✔︎ Fraai design.

✔︎ Zeer comfortabel.

Geen i-Size.

1. Maxi Cosi Pebble Pro

Beste baby autostoel-1

Dit is de beste babyautostoel volgens zowel de Consumentbond als de ANWB. De Maxi Cosi Pebble Pro voldoet aan alle veiligheidseisen volgens de ECE-R129(I-Size). Met dit autostoeltje weet je zeker dat je een veilig en comfortabel autostoeltje koopt voor jouw baby. Er zit een zeer comfortabele verkleiner bij voor pasgeborenen en een zon beschermer. Apart kun je er nog een regenklep bijkopen. Denk er bij aankoop wel om dat er geen Isofix base wordt meegeleverd.

✔︎ Bevestiging met gordel en Isofix.

✔︎ Ook in 360º  versie beschikbaar.

✔︎ Past op de meeste Maxi Cosi kinderwagens en sommige kinderwagens van andere merken.

✔︎ Veel verschillende kleuren.

Vrij zwaar autostoeltje.

Ben je op zoek naar reviews van andere babyspullen? Bekijk dan al onze vergelijkingen hier!